Visa, MasterCard, PayPalShop with confidenceSecured by ThawteKlarna

Den brasilianske metode

Den brasilianske metode (også kaldet New York metoden) er som SCCA-metoden at klassificere en type rå kaffe. Den er baseret på en mængde på 300g. Der gives fejlpoint for et bestemt antal defekter. Kaffen indordnes i et pointsystem fra -200 (dårlig) til 100 (god) ved hjælp af det samlede antal fejlpoint.

Fejltype (intern)

Antal Fejlpoint
Sort bønne 1 1
Sur / ildelugtende bønne 1 1
Skal 3 1
Umoden 5 1
Brudt op 5 1
Skadedyrsangreb 5 1
Skæv 5 1

Fejltype (ekstern)

Antal Fejlpoint
Udtørret kaffebær 1 1
Brudstykke 2 1
Lille sten eller gren (filterstørrelse 14 eller mindre) 1 1
Mellemstor sten eller gren (filterstørrelse 15-17) 1 2
Stor sten eller gren (filterstørrelse 18 eller større) 1 5
Lille hinde eller skal 5 1
Mellemstor hinde eller skal 3 1
Stor hinde eller skal 1 1