Visa, MasterCard, PayPalShop with confidenceSecured by ThawteKlarna

Filterholder

I filterholderen opvarmes vand i en kedel og føres ved hjælp at et tryk, der dannes af en pumpe, gennem fintmalet kaffepulver. Ved denne maskintype males kaffen altid i særskilte møller.

Med en kaffemaskine med filterholder tilberedes espresso eller kaffe med et kedeltryk på 9 bar. Der hældes nøjagtigt 7g kaffe i kaffefilteret. Kaffen skal løbe gennem filteret i i alt 30 sekunder. Heraf er 5 sekunder beregnet til forbrygning (kaffepulveret bliver fugtigt) og 25 sekunder til at kaffen løber ud. For at espressoen ikke løber for tidligt i koppen, komprimeres kaffen først en smule i filteret med en tamper (forbrygningen kan forlænges ved at trykke hårdere). Først derefter løber der de næste 25 sekunder 30 ml af den let skummende, tyktflydende cremede espresso i koppen. Hvis proceduren går hurtigere, er kaffepulveret for groft, hvis det varer længere, eller hvis der ikke kommer kaffe ud af filterholderen, er kaffepulveret malet for fint.

Den nøjagtige tilberedningstid og det konstante tryk på ca. 9 bar er nøglen til en perfekt espresso. Det 88°C - 92°C varme vands kortvarige, intensive kontakt med den malede kaffe frigiver ved ca. 9 bar de fleste aromaer, men kun få bitterstoffer og koffein (kun ca. 120 mg/kop) fra kaffepulveret.

Du genkender en perfekt espresso ved dens bestandige, tykke crema.

Fordele

  • Mange forskellige typer kaffe
  • Mange indstillingsmuligheder
  • Højeste kaffekvalitet
  • Alle kaffespecialiteter kan tilberedes

Ulemper

  • Høje anskaffelsesomkostninger
  • Besværlig rengøring og vedligeholdelse
  • Kræver meget plads
  • Lang opvarmningsfase
  • Ekstraudgifter til kaffemølle
  • Erfaring med tilberedning er nødvendig