Filterkaffemaskiner

Efter en lang trend med fuldautomatiske kaffemaskiner har mange kaffedrikkere igen fået øje for filterkaffe. Der findes 4 metoder at brygge filterkaffe på:

Perkolator

Kogende vand hældes over den malede kaffe i et stof- eller papirfilter.

Melior-system

Den malede kaffe hældes i en kaffekande med kogende vand. Et metalfilter skubbes nedad, der fører væsken op i den øverste del af kanden uden spring.

Espresso

Med dette system laves kaffen i baren. Vandet stødes ved en temperatur på ca. 90° med 9 bar gennem kaffepulveret i filteret. Med dette system overføres alle blandingens aroma- og smagsforbedrende stoffer til espressokoppen.

Tyrkisk kaffe

Kaffepulveret, der er malet så fint som støv, hældes sammen med stødt melis i en karaffel og overhældes med kogende vand. Man kan drikke kaffen med det samme, eller vente, indtil kaffepulveret, der ikke kan opløses, har lagt sig på bunden.

Fordele

  • Lave anskaffelsesomkostninger
  • Lave omkostningerne pr. kop
  • Hurtig produktion af større mængder
  • Nem vedligeholdelse
  • Nem teknik / lang levetid
  • Kræver ikke meget plads / transportabel

Ulemper

  • Producerer kun filterkaffe
  • Ingen portioner enkeltvis