Visa, MasterCard, PayPalShop with confidenceSecured by ThawteKlarna

Herrekage

Antal portioner til 4 personer
Tilberedningstid ca. 20 min.
Bagetid ca. 20 min.
Hviletid ingen

Ingredienser

6 æg (størrelse M)
200 g sukker
2 poser chokolade-buddingpulver
115 g mel
1 strøget tsk. bagepulver
1 liter fløde
4 spsk. kaffelikør
2 spsk. Sahnesteif (tysk flødestabiliserende produkt, kan evt. erstattes med Flødex)
100 g mørk chokolade
2 spsk. kakaopulver
1 spsk. instant cappuccino pulver

Tilberedning

  • Skil æggeblommer og æggehvider og pisk æggehviderne stive sammen med sukkeret.
  • Pisk æggeblommerne og vend dem forsigtigt i den piskede æggehvide.
  • Bland chokolade-buddingpulveret med mel og bagepulver og drys blandingen over æggemassen vend den forsigtigt i.
  • Smør en springform og læg bagepapir i.
  • Fyld dejen i og bag den i ca. 20 min. ved 200° i en forvarmet ovn.
  • Løsn dejen fra bageformen og fjern bagepapiret.
  • Skær dejen igennem 2x, når den er helt afkølet.
  • Hak 100 gr. mørk chokolade.
  • Pisk 500 ml fløde med Sahnesteif (tysk flødestabiliserende produkt, kan evt. erstattes med Flødex).
  • Fordel halvdelen af fløden på den nederste bund, læg den 2. bund på, fordel resten af fløden og læg den 3. bund på.
  • Pisk resten af fløden stiv.
  • Fordel halvdelen af fløden på lagkagen.
  • Bland kakao med cappuccino-pulver og drys det over lagkagen.
  • Lav riller med en dejskraber med takker.
  • Dekorer lagkagens kant med store flødetoppe med resten af fløden.