Visa, MasterCard, PayPalShop with confidenceSecured by ThawteKlarna

Mokkakage

Antal portioner til 16 stk.
Tilberedningstid ca. 40 min.
Bagetid ca. 25-30 min.
Hviletid ca. 8 timer

Ingredienser

Til biskuitbunden

4 æg (størrelse M)
2 spsk. varmt vand
150 g sukker
1 pose vaniljesukker
100 g mel
100 g maizena
1 tsk. bagepulver

Til fyld

800 ml piskefløde
110 g mørk chokolade
2 spsk. instant kaffepulver
4 poser Sahnesteif (tysk flødestabiliserende produkt, kan evt. erstattes med Flødex)
4 poser vaniljesukker
1 pose mokkabønner

Tilberedning

Dagen før

  • Hæld fløden til fyldet i en gryde og bring den langsomt i kog under omrøring.
  • Bræk chokoladen i store stykker og smelt den i fløden.
  • Rør instant kaffepulver i.
  • Stil massen til afkøling natten over.

Til bunden (bages dagen før)

  • Pisk æg, vand, sukker og vaniljesukker, indtil blandingen skummer.
  • Bland mel, maizena og bagepulver.
  • Røres i massen en skefuld ad gangen.
  • Smør en springform og læg bagepapir i.
  • Bages ca. 25 min. i en forvarmet ovn ved 175°.
  • Lad biskuitten køle af i formen til næste dag.
  • Løsn biskuitten fra formen, fjern bagepapiret og skær den igennem 2 gange.
  • Pisk chokolade-fløden stiv med Sahnesteif (tysk flødestabiliserende produkt, kan evt. erstattes med Flødex) og vaniljesukker.
  • Fyld kagen med 3/4 af massen og fordel den uden på kagen.
  • Fyld resten af massen i en sprøjtepose, pynt med store toppe og dekorer med mokkabønner.
  • Afkøles indtil den serveres.